Scopul Analizei de Risc la Securitate Fizica este de a gasi un echilibru economic intre impactul riscului asupra societatii dumneavoastra si costurile realizarii mediului de securitate, tinta finala fiind protejarea bunurilor si valorilor umane si materiale.

Analizele de risc se efectueaza numai de catre expertii care au dobandit calitatea de evaluator de risc si sunt inscrisi in Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizica (RNERSF).

Nici un sistem de securitate (electronic, paza umana, masuri mecanico-fizice) nu se mai instaleaza fara intocmirea, prealabila, a raportului de analiza si tratare a riscurilor la securitate fizica, iar cele care au montat chiar si partial, unul dintre sistemele de securitate, mai sus mentionate, sunt obligate sa intocmeasca, de asemenea, raportul de evaluare si tratare a riscurilor la securitate fizica.

Activitatea de evaluare a riscului, conform prevederilor în materie, se constituie într-o etapa preliminara, obligatorie, care precede proiectarea si instalarea sistemelor de securitate (CCTV, Efractie, Control acces, paza umana, interventie, transport valori).